Puh

Ibland räcker inte dagarna till för att täcka alla timmar man skulle behöva klämma in i dem. På skolan funderar folk över hur de ska komma ihåg allt de måste göra och det där har jag också känt av de veckor vi har jobbat nu, men jag har bestämt mig för att så länge jag gör något så är sannorlikheten rätt stor att jag betar av något på den där listan över det jag borde göra och då går det ju ändå framåt.

Idag hade jag en elev som gjorde ett kanonbra förhör på sin tyskläxa. Han hade jobbat otroligt hårt med både uttal och översättning och kunde riktigt glänsa med sina kunskaper. När det sedan kom till glosförhöret och han lämnade in det tittade han i listan längst bak i boken och lade sig över bänken. Jag frågade hur läget var och då sa han att han missat på ett ord. Alltså hallå... Jag tog tag i situationen direkt och körde en mindre föreläsning om att det är förbjudet att deppa över sådant där. Har man först förbättrat sig massor på två andra delar och sedan deppar över en glosa då måste man stanna upp och fundera. Det är de positiva minnena man ska spara på, inte de andra. Man ska glädjas över det som gått bra och visserligen åtgärda det som gick mindre bra om det är viktiga saker, men man får inge ägna energin åt att deppa över de dåliga resultaten utan i stället ska den användas till att känna sig nöjd över det man faktiskt lärt sig/lyckats med. Där har vi nog alla en del att tänka på! Ska vi börja nu?

Efter dessa veckors rivstart blev det idag klart att jag åker till Danmark v. 37 för att fira pappas 60-årsdag. Känner jag mig själv rätt kommer det en reseberättelse här efteråt, så klicka in på denna sida så får du i slutet på september se lite bilder och läsa om resan! Tills dess är det dock mycket annat som ska hinnas med och jag skulle gärna vilja få tid att åka ut till Sörfors och slå lite med min nya klubba. Vi får se om det hinns med.
RSS 2.0