Hyfsat effektiv dag

Det här blev den första hela dagen på rektorsvikariatet. Summa: Hyfsat effektiv. I bakhuvudet fanns en blandning av att göra rätt för lönen vilket gjorde att det fick bli lite arbete på höjden. Det är inte helt okomplicerat att höja sin egen nivå i takt med den höjda timlönen sådana här dagar, men det måste ju bli högre kvalitet på tisdagarna än övriga dagar om det ska kännas bra i maggropen. Man kan ju inte ge sig på att göra fler timmar för att det ska motsvara betalningen utan det gäller att höja kvaliteten genom att göra bra saker. Vad är då bra saker? Ja, det är väl inte direkt lätt att producera ett svar på den frågan, men min plan är att ha en plan för vad jag ska få gjort på tisdagarna och målet är att det jag får gjort ska ge ytterligare ökad måluppfyllelse för eleverna. Det här kan bli filosofiskt om jag fortsätter. Det är inte ett dugg filosofiskt egentligen. Mer bra jobb bara är det som gäller och när det är bra gör man lite till fast i det här fallet ska det även vara bättre jobb på samma tid enligt min målsättning. Jag får väl återkomma i frågan och redovisa hur det hela går. Många har frågat hur det känns och hur det går, men jag vet inte jag - det spelar inte så stor roll vad det man gör går under för benämning det handlar ju mer om att göra bra saker. Det ska ge effekt för dem vi är till för.

Efter jobbet åkte jag och handlade och sedan blev det middag med efterföljande läsning av en tidning som jag inte hunnit bläddra i. Nu när jag har läst ut böckerna från rektorsprogrammet och läst ut de tidningar jag hade ska det få bli några dagars ickeproduktion. Lite andrum och lite möjlighet att skapa sug genom att tömma hjärnan lite och låta den bli peppad på att ta tag i artikeln. Peppad är jag ju på ett vis men jag är lite trött i tänket så jag behöver nog vila lite från text. Det får bli Glamour i stället på kvällarna. :) Swop vad nivån på aktiviteterna sjönk, men jag tror att det är viktigt att vara lite lat ibland för att sedan orka ta i igen. Det farliga är inte att köra på utan det farliga är att inte ha en plan för när man får vila. Nu är det paus som gäller - inte för att det är alldeles nödvändigt utan för att det är nyttigt i längden.

Friidrotten går vidare på TV:n ikväll. Kanske ska jag se den bankett som sägs vara vid 23-tiden ikväll. Annars blir det nog bara sängen nu. God natt på er!
RSS 2.0