iPad och fleecefilt

Jag kör en iPad-och-fleecefiltkväll ikväll också och laddar för jättejobbdag imorgon. Jag ska rätta 22+12 prov+15 läxförhör+dokumentera+skriva 23 omdömen. Mål? Vision? Nä, det är ett seriöst mål. Man tar i lite bara! Rapport kommer! Kunskap, vilja och förmåga! Äh, det handlar inte om det, egentligen, egentligen handlar det om att göra. Vägen till att få något gjort är att göra det. Man behöver kunskap, vilja och förmåga, men man kan ha dem alla och ändå gå hem imorgon och ha det där ogjort. Så kan man inte ha det. Nu kör jag på för sedan är det sportlov och jag har faktiskt aldrig varit helt ledig ett helt sådant sedan åtminstone 1993. Kanske vore fränt. Laddar för morgondagen med det här:



Jag borde förresten shoppa dator på lovet. Sen var det en kollega som spann vidare på lagmiddagens samtalsämne "Om jag skulle skriva en bok skulle det vara i genren..." Han påstår att jag verkligen borde skriva min bok-en svensk, nutida deckare. Nog för att jag kan skriva mer seriöst och med bättre språk än här på bloggen, men därifrån till en bok är det en bit. Vår skolbibliotekarie har dock skrivit flera barnböcker.

På Unikummötet idag var det många som insåg att även om skriftliga omdömen och individuella utvecklingsplaner ev. försvinner blir utvecklingssamtalen kvar. På vilket underlag då? Jag lanserade våra gamla 10-minuterssamtal på skolan. Inte helt fel tror jag. Vi hade det när jag gick där. Man fick gå runt till i förväg önskade lärare och få både summativ och formativ information och kunde ställa frågor. Kanske värt att prova åtminstone en gång!
RSS 2.0