Nyårsafton med reflektion över 2007

Så var det dags igen att summera det gamla året. När man skriver blogg reflekterar man ju lite nu och då över det som hänt, men så här på årets sista dag kan jag ändå inte låta bli att fundera lite.

Året började med en rätt lugn januari. I skolans värld är januari nog den månad då det händer minst och man har tid att göra lite nya saker. Grupperna är igång och ihopjobbade sedan hösten och proven lyser ännu med sin frånvaro. Vårterminen tog sedan fart och när snön tinade bort blev det dags för promenader. De blev rätt många där i början och teorin om att det skulle bli lättar och lättare att gå och riktigt trevligt efter promenad nr 19 höll väl si så där. Årets avslutning på skolgården blev som vanligt en trevlig och högtidlig dag. Därefter tog sommarlovet vid och det jag minns mest därifrån är min resa till Ystad och vidare upp mot Stockholm. Väl hemma ägnades sommaren åt kvällscykelturer och lata dagar varvat med promenader och en resa till Härnösand.

Höstterminen startade blåste förbi och försvann lika fort som den kom. Jag vet inte om det var Danmarksresan, Norrbottensresan, temaveckan och PRAO:n i kombination med mina magisterprogramsstudier som gjorde att jag inte märkte hur denna termin bara passerade utan större upp- eller nedgångar. Ungefär som nyårsraketerna lär göra inatt. Man laddar, tänder på, det sprakar till och glittrar för några sekunder och sedan är allt borta. Ungefär så var den här höstterminen.

Året slutade med en resa till Sundsvall. Ett av mina mål i år har ju varit att lära mig att resa med mindre packning. Nedan kan resultatet skådas. Min bror Niklas konstaterade följande:
- Syrran, du behöver en kombi!
- Nej, nej, jag övar, svarade jag!
- På vad?
- På att packa mindre!
Då stoppade han in handen i bagaget och fortsatte:
- Vad ska du med denna till då? Klubba ihjäl någon ren du kört på?
I handen höll han min golfklubba. Ok, man hade kunnat ta in den över vintern, men nu har det inte blivit så. Det finns mer att jobba på vad gäller packning inför 2008!

image188image187

I Sundsvall blev det mer julklappsbyten och totalt öppnade jag 33 klappar i år! Stort tack för alla! Mamma lyssnade ju på att jag ville ha något litet med knappar trycka på så att något händer. Den stegmätare detta resulterade i ska förhoppningsvis bara skänka glädje under 2008! 10000 steg per dygn. Hu! Men nyttigt! Jag hann med en provtur i både pappas och Mattias nya bilar också och nedan kan man jämföra snömängden i Umeå och Sundsvall i fredags. Den bil som finns med nedan är Mattias fynd. Nu har det snöat även här i Umeå och jag ska strax göra mig i ordning för att åka till nyårsfirandet i Sunnansjö, Tavelsjö!

image185
image186

Så här på årets sista skälvande timmar kan man ju även ta sig en liten funderare inför det nya året. Här ligger det alldeles oanvänt framför en och det jag kanske har lärt mig under 2007 är att man ska göra det man vill och tror på så det är mitt mål inför 2008! I övrigt hoppas jag på många roliga händelser och trevliga möten med intressanta männskor! Gott Slut och ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Tack för att du har läst min blogg under 2007 och välkommen tillbaka 2008!
RSS 2.0