Vilket mörker

Ikväll när jag hade stängt Coop var det så där höstmörkt ute igen. Det regnade och var i princip helt svart ute när jag knatade lastbryggan ner. 31 juli betyder inte alltid sommar. Jag vet inte, men jag skulle nog kunna säga att det här blev ingen sommar. Visserligen var planen att ha en långtråkig sådan efter en vinter med, inte för mycket, men väldigt mycket att göra. Det var helt självvalt, men det kan ju vara bra att bara ta det lugnt också även om det inte riktigt ska vara så lugnt som det har varit denna sommar. Jag blir så rastlös! Vädermässigt blev det ju heller inte någon sommar i den vanliga bemärkelsen sol och varmt. Några varma dagar har vi haft, men det är också allt.

När jag tittar ut nu ser jag grannarnas smålampor och gatlamporna längs vägen. Egentligen borde man väl tycka att det är tragiskt, men jag vet inte. Det känns mest som att det är ok faktiskt. För mig får nog hösten komma. Klar luft, löv som är orange och det är fullt tillåtet att mysa inomhus. Förstå mig rätt nu. Jag gillar sommar, men det är inget jättefantastiskt över den. Andra årstider kan vara lika härliga. Möjligen är det bökigare på vintern med kläder och snö och så, men ska man bo här uppe får man nog se till att tycka att det är rätt ok ändå. Annars tror jag det blir för tråkigt.

Tänk om man skulle ta och hoppa isäng nu då. Det är tidig morgon som gäller imorgon, 9.30 börjar jag. Det är för tillfället tidigt det. Man måste upp strax efter 8 och det är jag inte van. 11 är mer min stil, men det är lika bra att vänja sig. Snart måste man upp. Jag kommer inte ens ihåg hur mina tider blev till hösten, men jag antar att det inte är ok att sova till 11. ;)
RSS 2.0