Genade lite

I min effektivitetsiver svalde jag visst bisatserna, precis som en av mina läsare påpekade. Därför kommer här en lite yvigare beskrivning av min korta tid i Umeå city i tisdags. Jag börjar med bokrean, där jag i och för sig hittade mycket, men inte köpte något. Varför? Jo, jag har kommit på att köper man böcker måste man köpa bokhyllor och köper man bokhyllor blir det trågnt och hur många gånger läser jag en bok? En. Möjligen två - om det är en riktig bra en. Boken Tysk syntax har jag dock läst många gånger och mina horoskopböcker likaså, men det är väl ingen av er läsare som blir förvånad över det, eller hur? Just nu läser jag mest böcker inom utbildningen. Senast hette boken Etiskt ledarskap. Riktigt bra. Jag har en på lut också - Chefen som kunde tala med medarbetarna, men eftersom min uppsats Medarbetarsamtalet som verktyg för förändringsledning i skolväsendet just nu är alldeles för lång utan att vara klar törs jag inte läsa mer referenslitteratur. Jag erbjöd idag en kollega att skriva uppsats med mig, men hon sade sig inte ha tid. Inga problem, sa jag, för jag kan skriva och du kan radera!

Hos frissan måste det ha hänt något riktigt ordentligt. Ja, i och för sig kände jag väl det själv och hade dessutom beställt att det skulle bli så, men jag måste ha sett för taskig ut tidigare, för det var verkligen länge sedan så många, både kollegor och elever,  ropade efter mig i korridoren:
- Har du klippt dig?
Nu när jag tänker på det låter ju den kommentaren inte riktigt som om klippresultatet hade blivit så tydligt som det faktiskt blev. Om folk frågar om man har klippt sig måste de ju vara tveksamma till om det är så, eller? Nä, här i landet säger man ju så när man egentligen menar att visst ser man att den andre har klippt sig, men man saknar bra kommentarer. Konstigt!

Ut och fara, ja så ska det bli! Jag ska åka till Mosjön i Norge och hälsa på Jenny! Det ska bli superkul! Om någon vill göra en förhandsgranskning av mitt resmål går det bra att klicka på länken till höger på denna bloggsida och titta på Jennys dito. Magnifika bilder! Pappa ringde just och sa att jag skulle ta med kameran. Det ska jag!

Jahapp, då var det kväll igen då. Jag tycker mest det är måndag morgon, sova, äta, fredag, söndag och måndag igen. Någonstans försvinner det tid. Kan det bero på läckage?

RSS 2.0