Tog helg

Idag fortsatt jag beta av jobbdagarna. Nu är det inte så synd om mig för jag har så trevliga och omväxlande jobbuppgdrag, speciellt just nu, men den där känslan av helg infann sig först vid kl. 20.00 ikväll. Då stämplade jag ut från Coopet och lämnade över scannerrengöringen till Niklas som fick fortsätta. Japp, vi topsar varje scanner i båda ändar samt torkar hela apparaten varje söndag. När det är gjort klistrar man antingen dit små blå tapebitar (Visst har ni undrat över vad de är till för?) eller tar bort dem, beroende på om det är jämn eller udda vecka. Alla jobb har sina hemligheter! ;) 
 
Väl ute från stormarknaden kunde jag inte annat än konstatera att det är kallt i Umeå just nu. +8 grader... Iiiii! Imorse när jag åkte såg jag camparna på andra sidan ängen och tyckte lite synd om dem. 



Väl hemma ikväll fick jag parkera bilen utanför carporten och städa lite efter efterfesten. Yran i ett nötskal! Är man uppvuxen på Mariehem så är man inte så chockad. Brännbollshelgen är brännbollshelgen! Trevligt, rörigt, glada människor i regn (ja, det regnar nästan jämt) och barn som pantar burkar och flaskor i hopp om att samla ihop lite sommarpengar. 


 
I bilen på väg hem plingade det till i mobilen. Först trodde jag att jag fått ett SMS, men det var en annan ton. Det var Instagram. Jag fick en notis om att Tina följer mig på Instagram. Vad kul! Tina är både en duktig programledare och en begåvad musiker! Sommarmusik med Tina är sommar i Sverige! 
 



På det går nu Mamma Mia på TV! ABBA! Nu blev jag ännu mer peppad på att hitta den där powerlåten! Musik är bäst! Slutscenerna i filmen är storslagna. En låt med powerpotential är The winner takes it all med Meryl Streep: http://youtu.be/ZiKWoesoRN8 Grymt bra! Lite som Måns låt slutar filmen när Pierce Brosnan säger "It's only the rest of your life". 

Nu regnar det igen. Jag går och lägger mig efter en helg på ca 2,5 timme! :) En ny vecka väntar. Den innehåller: Insamling av nationella prov, färdigställande av schemat, producerande av listor på gruppnamn som vår elevregistrerare ska få fylla med elever, programmet för kvalitetsanalysdagen torsdagen efter avslutningen (mer behövligt än någonsin-kolla VK imorgon), en förenklad version av kvalitetsdokumentationen, en arbetsplan för hela skolan för nästa läsår, hämtande av material i skriv-rit inför hösten, fixande av frånvaro-, närvaro-, placerings- och resultatlistor inför hösten, planering för fyra grupper i höst, räknande av övningsböcker för tyskan i åk 7 (har jag tuuur räcker dessa till hela gruppen och har jag otur måste jag inviga det nya läromedlet utan att kunna göra slut på det gamla) och ja, lite mer ska man nog kunna hitta på i veckan. Just ja, jag skulle visst praktisera myndighetsutövning också och sätta lite betyg. Före det måste några omprov lyckas bli gjorda, ja genomförda, och rättade. Full rulle! Japp, in i kaklet och sedan säckar man ihop på golvet efter Body Balance på fredag, ca 10 minuter, total relax, total avkoppling, total avslappning i mindsetet, ner i källaren och vända liksom (fast en positiv källare), för sedan laddar vi om och kör total utpumpning på indoor. Man tar ut sig till max och njuter av det! Fredagsfysen och de efterföljande endorfinerna som gör att man går in i helgen på topp. Det är där målet är, men för att veckan ska gå i mål måste den starta. Det gör den med en date med en av SO-lärarna i mediarummet imorgon bitti. Vad vi ska göra? Räkna att de nationella prov läraren kvitterade ut av mig nu kommer in. Sekretessen är till 2021, så inget får tappas bort. Därefter har jag ett antal sådana dater i veckan. Ser ni spannet på min vecka? Om jag nästa söndag konstaterar att jag haft en långtråkig och enahanda vecka, så påminn mig om att jag har för höga krav på omväxling!
RSS 2.0